Meny

A la carte

TILL EN BÖRJAN

SNAILS
Vitlökssniglar eller auraostsniglar & baguette
6 st. 11 € • 12 st. 20 €

CLASSIC CAESAR
Klassisk Caesarsallad. Romainesallad, marinerade körsbärstomater och rödlök
• Grillad kycklingfilé +5 €
• Stekt getost +5 €
• Rökt regnbågsforell +5€
LITEN 10,00 € • STOR 15 €

CARPACCIO
Oxcarpaccio med rucola, parmesan och friterad kapris
11 €

SALMON SOUP
Fondis traditionella gräddig laxsoppa, flodkräftstjärtar, crisp av Malax limpa samt dillolja
LITEN 10 € • STOR 15 €

TOFU (VEGANSK)
Tofubullar, rostad morot och mandelsås
10 €

HUVUDRÄTTER

BURGER
Fondis burgare. Ranch majonnäs, tomat, issallad, cheddarost
Välj den med:
• 180 g mald biff av oxbringa
• Grillad kycklingfilé
• Getost
Välj till pommes frites eller sötpotatis frites, och en dipp:
• majonnäs (även vegansk)
• aioli (även vegansk)
• chilimajonnäs
• ranch-dipp
20 €

PEPPER STEAK
150 g eller 200 g ox yttrefilé, serveras med husets pepparsås, ört-gräddpotatis och grönsaker
26 € (150 g) • 30 € (200 g) • 34 € (2 x 150 g)

RISOTTO (VEGANSK)
Gräddig kantarellrisotto smaksatt med saffran, sherry och tryffelolja
• Grillad kycklingfilé +5 €
• Stekt getost +5 €
• Flodkräftstjärtar +5 €
19 €

SALMON
Varmrökt regnbågsforell, regnbågsforellrom, slungad potatis med örter och chili, apelsinhollandaisesås och regnbågsforellrom
24 €

VEGGIE (VEGANSK)
Ugnsrostad, kryddig blomkål med patatas bravas, picklad rädisa, dillolja och vegansk aioli
17 €

PLANKOR

FISH PLANK
Laxrillette, skagenröra, chilimarinerade jättekräftstjärtar, toast, Malax limpa, dillgurka, marinerad rödlök, picklade senapsfrön och friterad kapris
23 €

MEAT AND CHEESE PLANK
Kött- och osturval av närproducerade produkter. Herrgårds rökta kassler, kalkon och oxkött. Jukkolas brödost och Mustajussi svartpepparfärskost. Marinerad rödlök, toast, Malax limpa och friterad kapris
25 €

MIXED PLANK
Laxrillette, skagenröra, Herrgårds rökta kassler och oxkött. Jukkolas Mustajussi svartpepparfärskost, toast, Malax limpa, dillgurka, marinerad rödlök, picklade senapsfrön och friterad kapris
27 €

EFTER

CRÈME BRÛLÉE
Crème brûlée, vitchokladglass, marinerade havtorn
8 €

FONDANT
Chokladfondant, hemgjord basilika-jordgubbsskum, vitchokladmaräng
9 €

CAKE
Vaniljostkaka, blåbärskompott
8 €

ICE CREAM
• Vitchokladglass
• Vaniljglass
• Chokladglass
• Mintchokladglass (vegansk)
1 boll 4 €
2 bollar 6 €
3 bollar 8 €

TILLSÄTT SÅS à +1 €
• Chokladsås
• Jordgubbssås
• Kinuski

REKOMMENDATIONRÄTTER

Förrätter
I. Blinier, gravad lax, regnbågsforellrom, rödlök, smetana
II. Gambas al Pil-Pil. Jätteräkor i het chiliolja med vitlök och ljust bröd
III. Rödbets tartar smaksatt med lakrits, fetaostkräm och fenkolssallad
á 11 €

Huvudrätter
I. Blåmusslor i cidergrädde, pommes frites och aioli
II. Renskav, gräddig potatispuré, rårörda lingon med vodka, kryddgurka
III. Gös Walewska. Gös bräserad i vittvin, kantarellsås och potatispuré
á 24 €

Efter
I. Surmjölksglass med vanilj, blåbärssås och havresmulor med kardemumma
II. Pumpa crème caramel, kvarggrädde och pekannöts crumble
III. Marinerat päron, Roquefortskum och saltkaramel
á 8 €

3 rätters meny 40 €
Vinpaket 20 €

Vi använder endast finskt kött

De flesta av våra rätter tillagas även glutenfria och/eller laktosfria.

Tilläggsinformation om ämnen i rätterna som orsakar allergier och intoleranser fås från personalen.

BARN I FÖRÄLDRARS SÄLLSKAP
Under 10 år -40%
Under 4 år äter gratis